Werkwijze

De Rode Laarsjes Assen biedt een kleinschalige kinderopvang bij de gastouder thuis. In de grote woonkamer worden maximaal 5 kinderen in de leeftijd tussen 0 en 4 jaar opgevangen. Er is één gastouder, waardoor uw kind optimaal begeleid kan worden. Er ontstaat een wederzijdse vertrouwensband tussen uw kind en de gastouder, ze kennen elkaar door en door. Ook voor u heeft het voordelen: u heeft een bekend aanspreekpunt. De opvang vindt minimaal 1 maal per week plaats (met uitzondering van vakanties) zo blijft de vertrouwensband tussen kind en gastouder intact.

De Rode Laarsjes biedt een gezellige sfeer waarin uw kind zich thuis zal voelen. Door structuur en rust voelt het kind zich veilig. Door de creatieve en actieve activiteiten ontwikkelt uw kind zich optimaal.

Binnen is een plek waar uw kind heerlijk kan spelen, knutselen of ‘lezen’. We eten gezellig aan de grote tafel. Deze is ovaal, zodat iedereen elkaar kan zien en contact met elkaar kan maken. De kinderen zitten op geschikte stoelen.

Er is een grote tuin waarin fijn gespeeld kan worden, maar er is ook een moestuintje waarin groenten en fruit groeien. In de kippenren leven twee kippen, zij zorgen ervoor dat wij af en toe een gebakken eitje kunnen eten of een cake kunnen bakken. Op de buitenspeel-locatie staat een speelhuisje inclusief werkbank, tafel en stoelen, ‘benzine-pomp en verkeerslicht hierdoor zijn kinderen in staat echte situaties na te spelen.

De Rode Laarsjes ligt op een ideale lokatie: vlakbij speeltuintjes, de kinderboerderij en het bos. Ook het station en centrum van Assen liggen op loopafstand. Hierdoor zullen ook veel buitenactiviteiten gedaan worden, denk hierbij aan boswandelingen, picknicken, naar de markt om fruit te kopen, kijken naar de treinen op het spoor en ga zo maar door. We ondernemen, als het weer het toelaat, elke dag een buitenactiviteit. Dat kan een boswandeling zijn, maar we kunnen ook met de bakfiets op pad. Zo kunnen we met meerdere kinderen toch nog op pad.