Locatie

De locatie

De Rode Laarsjes is gevestigd aan de Steendijk in de wijk Vredeveld in Assen. Deze wijk ligt ideaal op de routes van bijvoorbeeld Rolde naar Groningen. Dit komt mede doordat de Steendijk op loopafstand van het station van Assen ligt. Ook het centrum van Assen ligt op loopafstand, het kan daardoor voorkomen dat we gezellig onze fruithap ’s woensdags op de markt gaan halen.┬áDe Steendijk is een rustige straat met hoofdzakelijk bestemmingsverkeer. Verder zijn het Amelterbos, de kinderboerderij, diverse speeltuintjes en het Landgoed Valkenstijn op een paar minuten loopafstand. Genoeg mogelijkheden om er lekker opuit te gaan.

Het is een sfeervolle woning met voldoende ruimte in en om het huis voor de opvang van uw kinderen.

IMG_0586

In de omheinde tuin kan lekker gespeeld worden. Er is geen vijver. Wel zijn er kippen en een moestuintje, in de zomer kunnen we eieren en aardbeien uit eigen tuin eten.
We hebben een fijn speelhuisje waar we in en om kunnen spelen met speelgoed en betekenisvolle materialen. Zo hebben we een benzinepomp, een verkeerslicht en een werkbank.

IMG_0978

In de woonkamer is een plek waar kinderen kunnen spelen, lezen en knutselen. Aan de grote tafel eten we samen onze maaltijden en tussendoortjes. De jongste kinderen kunnen in de box spelen, waar ze ook contact hebben met de grotere kinderen.

IMG_0980

Boven is een aparte kamer waar kinderen rustig kunnen slapen.

Natuurlijk is het huis voorzien van de nodige veiligheidsmaatregelen zoals traphekjes, brandmelders en stopcontactbeschermers. De veiligheid wordt jaarlijks gecontroleerd door de gastouderbureau’s middels een risico-inventarisatie.