Dicky Wevers-Riem Vis

-Dikkertje Dap klom op de trap, ’s morgensvroeg om kwart over zeven. Om de giraf een klontje te geven. “Dag giraf” zei Dikkertje Dap, “weet je wat ik heb gekregen? Rode laarsjes voor de regen.” “‘T is toch niet waar.” zei de giraf. “Dikkertje, Dikkertje, Dikkertje, Dikkertje ik sta paf.”-

Dit is een fragment uit het gedicht Dikkertje Dap van Annie M.G. Schimdt. Waar verder iedereen als bijnaam het eerste denkt aan Dikkie Dik, kwam de oma van Dicky met Dikkertje Dap als bijnaam/ koosnaam. Sindsdien is Dikkertje Dap onlosmakelijk verbonden met Dicky (en haar oma: Dirkje).

Omdat er al veel kinderopvangorganisaties werken met de naam Dikkertje Dap, koos Dicky daarom voor haar gastouderonderneming voor “De Rode Laarsjes Assen” . Hierbij staan De Rode Laarsjes ook voor ondernemend de wereld in durven gaan. Denk hierbij¬†aan spelen, ontdekken, kliederen in de regen en trots zijn op je eigenste Rode Laarsjes!

Dicky is een aantal jaren in het basisonderwijs werkzaam geweest. Hoewel de leerlingen en ouders haar energie gaven, vond ze dat het onderwijs draaide om bijzaken in plaats van de hoofdzaak: De leerlingen! Dit vroeg om een ander beroep: gastouder. Het weer bezig zijn met kinderen en hen te begeleiden in hun ontwikkeling staat bovenaan in haar persoonlijk werkplan!

Verder is Dicky een echte creatieveling. Altijd aan het knutselen, tuinieren of koken. En eigenlijk draait het bij al deze dingen om hetzelfde: zorgen voor een ander. Dit zal ook terug te vinden zijn in de dagelijkse gang van zaken bij “De Rode Laarsjes”.