GastOuderBureau

De Rode Laarsjes Assen staan ingeschreven in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterzalen (LRKP).

Als gastouder werk je zelfstandig. Je bent ondernemer, zorg je zelf voor ‘klanten’, bepaal je de tarieven en doe je investeringen voor het bedrijf. De Rode Laarsjes zijn dan ook ingeschreven bij De Kamer van Koophandel.

Om je te ondersteunen maak je gebruik van de diensten van een GastOuderBureau (GOB). Zij maken een rechtmatig contract tussen de vraagouder en de gastouder. Ook doen zij een risico-inventarisatie. Hierbij controleren ze of de plek waar de opvang plaatsvindt veilig en hygiënisch is. Het GOB regelt ook de facturatie en (de meeste) zorgen ervoor dat er cursussen gegeven worden waaraan gastouders kunnen deelnemen. Zo blijft de gastouder op de hoogte. Om goede eerste hulp te kunnen verlenen moet bijvoorbeeld de EHBO herhaald worden, het GOB regelt EHBO-opfriscursussen. Het GOB kan ook helpen bij de aanvraag van KinderOpvangToeslag van de belastingdienst.

De Rode Laarsjes maken gebruik van de diensten van twee GOB’S. Ten eerste van Tweede Thuis (uit Wildervank) en van Thuis-in-opvang.nl Drenthe (uit Hoogeveen). Zij sturen de facturen naar vraagouders. Deze zijn gebaseerd op de afgenomen uren. Dit is het voordeel van een gastouder, je betaalt de werkelijk afgenomen uren. Dit is voordeliger dan bij een kinderopvang of crèche.

Zijn dit redenen voor u om te kiezen voor een gastouder?

 

Gepubliceerd door

Rode Laarsjes

Gastouder Assen