De zomervakantie

Binnenkort is het zomer in Nederland. De scholen en peuterspeelzalen houden dan ook vakantie. De Rode Laarsjes is de hele zomer open.

Je kan bij De Rode Laarsjes dan lekker buiten spelen, afkoelen tijdens een wandeling in het bos, picknicken bij het speeltuintje of genieten van wat de tuin je te bieden heeft. We zullen lekker veel ijsjes eten, je moet immers veel drinken als het warm is! We zullen de ijsjes zelf maken door ranja of vruchtenyoghurt in te vriezen. Op de tafel staat altijd ranja klaar, zo drink je genoeg.

Je kan heerlijk spelen in de zandbak. Er zitten zelfs ijshoorntjes met een schepje in de speelgoedmand , zodat  je ‘heerlijke’ zandijsjes kan maken. We zullen ook vaak de waterbak neerzetten. Dit is ook heel leuk om mee te spelen. De laatste keer dat de waterbak klaarstond hadden we er ook ijsklontjes in gedaan, dat voelt heel grappig en het is lekker koud. Natuurlijk zullen de fietsjes ook buiten staan en omdat het terras ook grastegels bevat ontstaat er vanzelf een ‘circuit’, helemaal als er dan ook nog met water gespeeld is, zodat er met de sporen van de banden wegen gemaakt kunnen worden.

Over het speelterras hangt een schaduwdoek dat de felste zon tegenhoudt en op het grasveld hebben we natuurlijke schaduw door de bomen en je wordt regelmatig ingesmeerd met zonnebrandcrème.

Het ziet ernaar uit dat het een mooie zomer gaat worden!

Kom je ook spelen?

Gepubliceerd door

Rode Laarsjes

Gastouder Assen